De gustatPonturiPraga

Bun de gustat in Praga. 11 dish-uri de incercat in capitala ceha

Praga este cunoscuta pentru bucataria sa delicioasa, care include o varietate de preparate traditionale ce pot fi incercate in restaurante sau la tarabele de strada. Iata cateva dintre cele mai populare optiuni culinare pe care le puteti incerca in Praga.

Mai jos sunt câteva dintre cele mai populare preparate din Praga:

1.Palačinky – acesta este probabil cel mai important preparat praghez. Sunt un fel de clătite mai subțiri umplute cu dulceață, frișcă, fructe proaspete sau nuci mărunțite. Alternativ, există variante de Palačinky umplute cu brânză, spanac sau carne.

2.Kolache – un produs de tip patiserie care seamănă cu o pălărie de ciupercă și care este umplută cu brânză, semințe de mac, gem de afine, caise sau prune.

3.Kulajda – o supă cremă din ciuperci, cartofi, smântână și ouă de prepeliță. Este unul dintre cele mai ieftine preparate din Praga, o porție costând în jur de 10 lei.

4.Trdelník – un fel de kurtos decorat cu zahăr pudră, nuci mărunțite sau scorțișoară. Se consumă cald.

5.Vepřo-knedlo-zelo – un preparat din carne de porc, varză murată și pâine de casă.

6.Chlebíčky – o tartină cu ou, pastramă de porc, salam și castraveți care poate fi consumat la micul dejun sau la masa de prânz.

7.Smažený Sýr – o porție include o bucată generoasă de brânză prăjită în ulei, cu salată, cartofi prăjiți și chifle.

8.Knedlíky – găluște de pâine tipice bucătăriei cehe care se servesc alături de preparate din carne sau cu gemuri de fructe

9.Grilované Klobásy – o porție include 1-2 cârnați prăjiți, dressing și o chiflă de tip hotdog.

10.Svickova – un preparat dincarne de vită cu sos și amestec de legume (morcov, ceapă, pătrunjel și rădăcină de țelină) însă piesa de rezistență este sosul. Acesta se prepară prin amestecarea apei în care au fiert legumele cu smântână. Totul este servit cu gem sau sos de merișoare.

11.Vepro knedlo zelo – este un preparat traditional ceh din carne de porc, knedliky si varza.


Numele acestui fel de mâncare națională cehă se traduce pur și simplu prin friptură de porc cu găluște de pâine și varză murată. Carnea de porc se prăjește la cuptor cu ceapa tocată, iar picăturile din friptură se reduc într-un sos care se servește împreună cu vasul.

Bucătăria din Praga este destul de generoasă, motiv pentru care vei avea cu ce să îți încânți papilele gustative, indiferent cât timp petreci în capitala Cehiei.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai populare preparate culinare din Praga. Puteti incerca si alte feluri de mancare traditionale sau experimenta cu bucataria internationala, daca doriti sa incercati ceva diferit.

Sandu Ionut

Graphic designer, webdesigner si digital artist. Munca mea se bazează pe cunoașterea, alegerea și echilibrul elementelor vizuale și comunicative! Transform zi de zi proiecte in design-uri sofisticate și cu un impact emoțional ridicat.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button