How toPonturiTravel guide

Cum te pregătești pentru vacanță. Sfaturi pentru organizarea bagajului

Înainte de a-ți scoate cel mai mare troler de la naftalină este bine să faci o listă cu toate lucrurile de care ai nevoie în bagaj. Notează tot ce ai nevoie cu cel puțin o săptămână înainte. Cu 2-3 zile înainte de zbor vei fi mult prea stresat și riști să ratezi să pui lucrurile esențiale. Mai jos sunt alte sfaturi importante care te vor ajuta să îți organizezi bagajul pentru vacanță:

  • Fă o listă: Începe prin a face o listă cu lucrurile de care ai nevoie și verifică-le pe măsură ce le pui în bagaj. Acest lucru te va ajuta să te asiguri că nu uiți nimic important și îți va da o idee despre cât de mult spațiu de stocare vei avea nevoie.

  • Alege hainele pe care să ți le iei în funcție de vreme – nu are rost să îți iei pulovere dacă mergi într-o vacanță tropicală. Poți alege haine inclusiv pe bază de ce vei face în vacanță (de exemplu, haine pentru plajă, drumeții, ieșit în club etc)
  • Împachetează inteligent: În loc să pliezi hainele în mod clasic alege să le rulezi și să le așezi pe verticală. Astfel vei economisi mai mult spațiu. Împachetează hainele strâns pentru a economisi spațiu și pentru a evita ca acestea să se deterioreze în timpul transportului. De asemenea, poți pune lucrurile mici, cum ar fi șosetele și lenjeria intimă, în pantofi sau în cutiile de ochelari.

  • Asigură-te că ai cum și unde să separi hainele murdare de cele curate. Ia-ți un săculeț pentru a păstra hainele folosite
  • Păstrează lucrurile esențiale. Nu uita să ai la îndemână lucrurile importante, cum ar fi documentele de călătorie, banii, biletele și cheile. Poți să le pui într-un buzunar special din bagaj sau într-un rucsac mic, pentru a avea acces rapid la ele.
  • Nu uita de trusa de prim ajutor – lasă la îndemână o cremă împotriva mușcăturilor de insecte, medicație anti-răceală, ibuprofen, soluții sau creme anti-mâncărime, eventual antibiotice. Tot aici poți ține o pereche de dopuri de urechi care îți vor fi de ajutor în zborurile lungi
  • Ai grijă ce încălțăminte alegi – încălțările ocupă mult loc motiv pentru care este bine să le alegi cu cap. Indiferent de câte tricouri ți-ai pus in bagaj, alege strict esențialul atunci când vine vorba de adidași, șlapi (dacă mergi la mare) și sandale (care se potrivesc atât pentru o plimbare scurtă cât și pentru o seară în club)
  • Pune în bagaj mostre gratuite strânse în ultimele luni – dacă știi că nu vei sta la hotel, câteva mostre de șampon, balsam de păr, mini-pastă de dinți și cremă de față vor ocupa puțin loc
  • Pune în geanta de mână o ținută – dacă știi că ai de schimbat mai multe zboruri va exista un risc de pierdere a bagajului de cală. Pentru a reduce din stresul creat pune în bagajul de mână o ținută completă (ceva ușor care nu ocupă mult loc). Mai mult, dacă mergi cu partenerul/partenera fă schimb de câteva haine în bagajul fiecăruia (dacă se pierde unul din trolere tot veți avea ce purta 1-2 zile)
  • Nu-ți lua foarte multe haine – dacă ai un bagaj minuscul doar cu lucrurile esențiale nu trebuie să te panichezi. Cu excepția cazului în care mergi pe o insulă pustie sigur vor exista magazine unde ajungi de unde îți vei putea lua 1-2 tricouri sau pantaloni
  • Pregătește-te în funcție de cazare – de exemplu, dacă stai la hotel nu va fi nevoie de prosoape și uscătoare de păr
  • Verifică greutatea și dimensiunile bagajului: Asigură-te că bagajul tău îndeplinește cerințele pentru dimensiune și greutate pentru a nu avea probleme la check-in. Verifică și regulile privind obiectele interzise sau restricționate pentru a evita problemele la controlul de securitate.
  • Utilizează tehnologia: Dacă călătorești cu mai multe dispozitive electronice, cum ar fi un laptop, o tabletă sau un telefon mobil, ia în considerare utilizarea unei genți speciale pentru a le transporta. Acestea vor fi bine protejate și nu se vor deteriora.

În general, planificarea și organizarea bagajului înainte de a pleca în vacanță pot fi o sarcină importantă și, uneori, plictisitoare, dar te va ajuta să ai o experiență mai plăcută și mai fără stres în timpul călătoriei.

Sandu Ionut

Graphic designer, webdesigner si digital artist. Munca mea se bazează pe cunoașterea, alegerea și echilibrul elementelor vizuale și comunicative! Transform zi de zi proiecte in design-uri sofisticate și cu un impact emoțional ridicat.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button