Deși insulele grecești sunt spectaculoase, stațiunile de pe continent nu sunt deloc mai prejos. Minunile și frumusețea Greciei continentale este ceva ce trebuie să vezi măcar o dată în viață.
Atena
Atena este un amestec de antic și modern, locul de naștere al democrației, al filozofiei și al teatrului. Nu este cunoscută drept leagănul civilizației occidentale fără motiv. Riviera ateniană oferă, de asemenea, un contrast frumos cu agitația orașului Atena.
Delphi
Este unul dintre cele mai bune situri arheologice din Grecia care trebuie neapărat vizitate; situat în sudul Greciei, chiar peste Golful Corint de Peloponez.
Ioannina
Un oraș lacustru pitoresc și plin de viață, care este poarta de intrare în nord-vestul Greciei și cheia către Epirus – satele Zagoria, Metsovo, Riviera Epirus (Parga, Preveza, Syvota).
Gytheio
Un port mic, dar important, în sudul Peloponezului, care crește în popularitate ca destinație. Are legătură săptămânală cu feribotul spre Kythira și Creta.
Kalambaka
Principalul avanpost pentru vizitarea incredibilelor (și de neratat) Mănăstiri de la Meteora, construite pe piloni stâncoși imenși. Kalambaka servește, de asemenea, ca o importantă legătură de tranzit către partea de mijloc de nord (Grevena, Kastoria, Kozani).
Kastoria
Un oraș frumos pe malul lacului, cu un stil asemănătorcu cel al orașului Ioannina. Grozav pentru natură, schi și conexiuni de tranzit către regiunile de la mijlocul nordului și frontiera de nord a Greciei.
Monemvasia
Un sat fermecător de piatră situat pe o mică insulă în largul coastei de est a Peloponezului (dar legat de continent printr-o scurtă șosea), atrage din ce în ce mai mulți turiști. Este un magnet pentru pictori, scriitori și cititori.
Nafpaktos
Un orășel drăguț pe malul mării, cu briză și important din punct de vedere istoric, situat pe coasta de nord a Golfului Corint, Nafpaktos este musai de vizitat.
Olympia
Alături de Atena și Delphi, Olympia este unul dintre cele trei situri arheologice din Grecia care trebuie neapărat vizitate. O destinație mică, dar bine situată pentru a vizita partea de vest a Peloponezului.
Salonic
Cine nu a fost până acum în Salonic, nu știe ce a pierdut. Explorează cât de mult poți acest loc și vei înțelege de ce mulți turiști se întorc mereu aici.
Veria
Un oraș central și de dimensiuni mari din nord, aproape de siturile arheologice Vergina și Pella, precum și de orașele populare de pe escarpe, Naousa și Serres.
Cât faci cu mașina din România până în Grecia
Grecia este una dintre destinațiile de vacanță preferate de români, pentru că este aproape și distanța poate fi parcursă cu mașina. În funcție de traseul pe care îl urmezi, poți face între 7 ore jumătate și 14 ore până în Grecia.
Iată câteva trasee din care poți opta pentru a ajunge din România în Grecia.
România – Thassos – 7 ore și 25 de minute (506 kilometri)
București – Giurgiu – Ruse – Byala – Veliko Târnovo – Debelets – Gurkovo – Nikolaevo – Stara Zagora – Dimitrovgrad – Haskovo – Kardzali – Balabanovo – Makaza – Komotini – Chrisoupoli – Keramoti (feribot)– Thassos.
România – Alexandroupolis – 7 ore și 40 de minute (541 de kilometri)
București – Giurgiu – Ruse – Veliko Târnovo – Stara Zagora – Svilengrad – Alexandroupolis.
România – Salonic – 8 ore și 15 minute (581 de kilometri)
Craiova – Calafat – Vidin – Montana – Sofia – Blagoevgrad – Kulata – Promachonas – Salonic.
România – Kavala – 8 ore și 50 de minute (594 de kilometri)
București – Giurgiu – Ruse – Veliko Târnovo – Stara Zagora – Haskovo – Zlatograd – Kavala.
București – Salonic – 9 ore (669 de kilometri)
București – Giurgiu – Ruse – Byala – Pleven – Sofia – Blagoevgrad – Sandanski – Kulata – Serres – Salonic.
România – Halkidiki – 9 ore și 30 de minute (750 de kilometri)
București – Giurgiu – Ruse – Byala – Pleven – Sofia– Blagoevgrad – Sandanski – Kulata – Promachonas – Salonic – Halkidiki.
România – Lefkada – 14 ore (1100 de kilometri)
București – Giurgiu – Ruse – Pleven – Sandanski – Petrich – Kulata – Promachonas – Salonic – Veria – Kozani – Ioanina – Arta – Preveza – Lefkada.