DestinatiiPonturiSibiuTop-uriTravel guide

Top 16 locuri de vizitat în Sibiu

O vacanță în orașul medieval Sibiu este ocazia perfectă pentru a descoperi cele mai frumoase obiective turistice din oraș și împrejurimi. De ce să mergi în Sibiu? Află care sunt cele mai importante atracții turistice și locuri de vizitat din Sibiu, pe care trebuie să le vezi în acest an!

Sibiu este un oraș frumos și plin de istorie din Transilvania, România, cu multe obiective turistice interesante. Iată câteva sugestii de locuri pe care le poți vizita în Sibiu:

1. Muzeul National Brukenthal

Sunt mai bine de 200 de ani de cand Muzeul National Brukenthal din Sibiu a fost deschis. Este cel mai vechi muzeu din tara, dar si cel mai mare din sud-estul Europei.

2. Turnul Sfatului

Turnul Sfatului din Sibiu este un turn aflat in municipiul Sibiu, pe sub care este un gang de trecere intre Piata Mare si Piata Mica. El a fost construit in secolul al XIII-lea, la parterul sau aflandu-se poarta de intrare in cea de-a doua centura de fortificatii a orasului. In decursul timpului, a suferit mai multe refaceri, care i-au alterat forma initiala.

Turnul Sfatului se afla in Piata Mica nr. 1

3. Muzeul ASTRA

Complexul National Muzeal ,,Astra” este un ansamblu de unitati muzeale din Sibiu. Cea mai cunoscuta dintre acestea este Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ,,ASTRA” din Sibiu, situat in Dumbrava Sibiului, pe Calea Rasinari. Celelalte unitati sunt: Muzeul Civilizatiei Transilvane „ASTRA”, Muzeul de etnografie universala „Franz Binder” si Muzeul de etnografie si arta populara saseasca „Emil Sigerus”.  Se intinde pe o suprafata de 96 de hectare, tocmai din acest motiv este considerat unul dintre cele mai mari muzee in aer liber din Romania.

În jurul lacului vei regăsi creații ale civilizației populare tradiționale, pre industriale românești, dar și case, ateliere și clădiri.

4. Podul Minciunilor

Podul Minciunilor sau Podul culcat este un pod metalic din orasul Sibiu, construit in anul 1859 deasupra strazii Ocnei care facea legatura intre Orasul de jos si Orasul de sus. El este o pasarela pietonala ce face legatura dintre Piata Mica si Piata Huet.

Despre Podul Minciunilor s-au spus o mulțime de legende, dar cea mai cunoscută este aceea conform căreia podul „ar avea urechi” dar și „puteri inexplicabile”, iar orice minciună spusă aici se va afla. Podul Minciunilor din Sibiu a devenit cel mai vizitat obiectiv turistic al orașului.

5. Piata Mare Sibiu

Piata Mare din Sibiu este piata centrala a Sibiului, existenta din anul 1366, odata cu finalizarea celei de-a treia centuri de fortificatii a orasului. Maior Circulus vulgariter Kornmargt este atestat ca atare intr-un document din anul 1408.

Piața există din anul 1366 și a devenit centrul vechii cetăți. În perioada comunistă piața a purtat denumirea de Piața Regele Ferdinand, comuniștii au ales denumirea de Piața Republicii, iar din anul 1990 poartă denumirea de Piața Mare. Este zona pietonală devenită și obiectiv turistic reprezentativ al orașului. În Piața Mare se desfășoară, în fiecare an, și Târgul de Crăciun din Sibiu.

6. Catedrala Evanghelica Sfanta Maria

Catedrala evanghelica din Sibiu este una dintre cele mai vechi si impresionante cladiri gotice din Transilvania. Este catedrala Bisericii Evanghelice C.A. si biserica parorhiala a comunitatii din Sibiu avand in parorhie cea mai mare comunitate de credinciosi luterani din Romania.

7. Parcul Natural Dumbrava Sibiului

Rezervatia Naturala „Parcul Natural Dumbrava Sibiului” este o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a IV-a IUCN, situata in judetul Sibiu, pe teritoriul administrativ al municipiului Sibiu.

8. Gradina Zoologica Sibiu

Gradina Zoologica Sibiu se intinde pe o suprafata de aproximativ 20 hectare. Incepand cu anul 2006 atat adaposturile animalelor cat si infrastructura gradinii au fost supuse unor ample procese de reabilitare si modernizare.

Gradina adaposteste 268 animale si pasari din 63 de specii: maimute, ursi, lupi albi, tigri, lei, jaguari, lame, cerbi carpatini, caprioare, bivoli albi, ponei, pitoni, crocodili, fazani, papagali, pauni, porumbei, camile, zebre, struti, canguri.

9. Catedrala Sfanta Treime

Catedrala Mitropolitana din Sibiu, cu hramul Sfanta Treime, este o biserica ortodoxa construita intre anii 1902-1906 in orasul Sibiu, pe locul unei biserici grecesti din 1797-1799 care a servit pana atunci drept catedrala episcopala.

10. Muzeul Locomotivelor cu Abur din Sibiu

In cadrul muzeului sunt expuse motoare si locomotive cu abur. Muzeul se afla in apropierea Garii Sibiu, in perimetrul fostului depou care deservea calea ferata ingusta Sibiu-Agnita.

Muzeul Locomotivelor cu Aburi din Sibiu este înființat din anul 1994 și cuprinde peste 40 de locomotive cu aburi care au circulat pe căile ferate din România cu mai bine de 100 de ani în urmă.

11. Muzeul de Istorie Naturala

Muzeul de Istorie Naturala din Sibiu infiintata in anul 1849 la Sibiu. Actuala cladire a muzeului a fost construita in anii 1894-1895 in fostul parc al Teatrului, pe strada Cetatii nr. 1.

Muzeul de Istorie Naturala este o sectie a Muzeului National Brukenthal si are, la randul lui, doua subsectii:

  • Muzeul de Istorie a Farmaciei – aflat in Piata Mica nr. 26
  • Muzeul de Vanatoare August von Spiess – situat pe str. Scoala de Inot nr. 4

12. Muzeul de Vanatoare ,,August von Spiess”

Muzeul de Vanatoare ,,August von Spiess” este un muzeu national din Sibiu, amplasat in Str. Scoala de Inot nr. 4. Cladirea muzeului a fost construita pe la inceputul secolului XX, cu destinatia de locuinta, de catre colonelul August von Spiess, fost maestru de vanatoare al Curtii Regale a Romaniei.

In 1975, dupa plecarea definitiva in Germania a succesorilor proprietarului, a fost trecuta in proprietatea statului roman, iar in 1976 in administrarea Muzeului Brukenthal.

13. Turnul Dulgherilor

Turnul Dulgherilor din Sibiu este un turn construit in secolul al XIV-lea. Turnul facea partea din cea de-a treia centura de fortificatii a orasului. Turnul Dulgherilor este cel mai nordic dintre cele trei turnuri aflate pe str. Cetatii. Incinta a III-a a ansamblului fortificatiilor orasului medieval Sibiu, din care fac parte turnuri de aparare, Turnul Dulgherilor, Turnul Olarilor, Turnul Archebuzierilor, Turn de Poarta si curtine edificate in perioada 1357-1366, a fost inclusa pe Lista monumentelor istorice din judetul Sibiu din anul 2004.

14. Piața Mică – zona cu clădiri înalte denumite și „Ochii Sibiului”

Clădirile recunoscute deja din Piața Mică datează din secolul XIV – XVI, iar caracteristica acestora este logia de la parter, semideschisă spre piață, cu arcade semicirculare. Clădirile sunt înalte și sunt considerate obiective turistice ale orașului ce mai poartă denumirea și de „Ochii Sibiului”.

15. Pasajul Scărilor – pasajul cu cel mai vechi restaurant din România

Cunoscut și sub denumirea de Zidul cu Ace, Pasajul este unul dintre obiectivele turistice al Sibiului care încă își păstrează atmosfera medievală. Este construit din cărămidă și piatră și face legătura între Orașul de Jos și Orașul de Sus prin ramificații de scări și arcade.

16. Piața Aurarilor – cel mai romantic loc din Sibiu

Pornește de sub turnul casei din Piața Mică, din Orașul de Sus, Pasajul Aurarilor și coboară în trepte spre Piața Aurarilor din Orașul de Jos. Locul este un obiectiv turistic vizitat foarte des de îndrăgostiți deoarece este considerat unul dintre cele mai romantice locuri din Sibiu.

Sibiu este un oraș istoric din Transilvania, situat în centrul României. Acest oraș este renumit pentru arhitectura sa medievală bine conservată, care îi conferă o atmosferă unică și fascinantă.

Alege aceasta destinatie pentru viitoarea ta vacanta si nu vei fi dezamagit!

Sandu Ionut

Graphic designer, webdesigner si digital artist. Munca mea se bazează pe cunoașterea, alegerea și echilibrul elementelor vizuale și comunicative! Transform zi de zi proiecte in design-uri sofisticate și cu un impact emoțional ridicat.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button